Commercial

OUR WORK / PRIVATE

Commercial

Commercial
Eyes on Lincoln
Customer flow and eye-catching accents emphasize this modern and spacious eyecare facility.
Commercial
Iron Horse Park
The Haymarket Redevelopment project included the development of Iron Horse Park in the Haymarket District. Erickson Sullivan Architects’ design work included new brick pavers matching those used elsewhere in the Haymarket area, ornamental fencing, a water tower reminiscent of those of the railroad era, a small playground area, new site furnishings, native landscaping, signage, and coordination of the brick train mural with Jay Tschetter. Also included in the work was the development of parking areas north and south of Lincoln Station.
Commercial
Shoemaker’s Truck Plaza
This 30,000 SF building consisting of retail space, two restaurants, offices, and shower facilities was designed as a pre-engineered metal building structure with added design elements. As part of the public approval and funding process, the City of Lincoln required that this project become LEED Certified. Interior finishes and construction materials include locally manufactured products, recycled and reused items, Low-VOC paints and finishes, and renewable materials. Landscape plans add parking lot screening from the street view using low-maintenance, native landscaping.
Commercial
Lower Platte South Natural Resources District (LPSNRD) Office Addition
As part of their Master Planning process, the Lower Platte South Natural Resources District selected Erickson Sullivan Architects to design the addition and remodel of their current administration building. The program included a two-story addition of approximately 6,500 SF, including six new offices, a conference room, a break room, and eleven new workstations. The preliminary design process contemplated many environmentally conscious building and interior finish options, emphasizing indoor air quality and environmental impacts. The final design incorporated the following green building components:

Sustainable Construction

  • Building insulation composed of 85% recycled cotton and denim
  • Ground source heat pumps replaced the existing HVAC system
  • Natural daylight channeled through an atrium skylight
  • A new stormwater retention pond
  • Floor framing of TJI engineered wood joist
  • Recycled bio-fiber wheat core cabinets with an ash veneer
  • Window replacement for increased efficiency

Sustainable Interior Finishes

  • ‘Paperstone’ countertops made of recycled paper fibers and water-based resins
  • Ceramic tile with 50-100% recycled content
  • Window coverings made of natural reeds
  • Low VOC paints
  • Linoleum
  • ‘Kirei,’ a 100% recycled agricultural fiber (sorghum) product, used as a wall finish
Commercial
Apple’s Way Retail Building

A 5,200 SF building shell was designed for future office and retail tenants. The building was designed with a stepped façade to accentuate the potential for separate tenant storefronts. Yet, the interior was open for the Owners to market the building as a single-tenant space.

Commercial
Erickson Sullivan Architects Office
Glass paneling, natural light, and curved architecture give the ESA office a welcoming and calming atmosphere.
Commercial
Holmes Golf Course
The planning and design of Holmes Golf Course included private seating areas for up to 150 people for rental purposes, a commercial kitchen that can be used for catering, a bar, outdoor dining, a pro shop, and staff areas. The 6,500 SF building was designed on a site where clear views to the tee boxes were needed for the staff, but views to the rest of the golf course and a framed view to the State Capitol were also a significant part of the design process.
Commercial
Sultan’s Kite Mediterranean Grill
When ESA and Foodlines began the process of renovating and expanding 3,500 SF to Sultan’s Kite in downtown Lincoln, NE, our first question was, “why the name Sultan’s Kite?” Sultan Attaie, the owner, was inspired by the novel and movie “The Kite Runner,” which encouraged goodwill and acceptance.

In keeping with that theme, we wanted to create a welcoming and festive environment. The in-depth project has many aspects, but a critical element was incorporating hand-painted murals and their artistry into the renovation. Also, notice the red accents and diamond shapes.

Commercial
Gate 25
Gate 25 is a local hotspot featuring a unique circular indoor bar, two drink order windows, a satellite private dining room, and direct access to the heart of the Railyard.
Commercial
Screamers Dining and Cabaret
A true one-of-a-kind destination restaurant and entertainment venue in the Haymarket.
Commercial
Lincoln Station
Rehabilitation of the former Burlington Northern railroad depot was a signature project that defined the character and resurgence of Lincoln’s Historic Haymarket District. The building was purchased by a local development group that subsequently began a total rehabilitation in accordance with the Secretary of the Interior’s Standards for Historic Building Rehabilitation. First-floor features include over 21,000 SF of commercial space for a restaurant, banquet hall, retail, and Amtrak station functions. The second and third floors house 38,000 SF of administrative, personnel, and dispatch operations for Burlington Northern Railroad.

This Haymarket Redevelopment project also included the development of Iron Horse Park in the Haymarket District. Design features include new brick pavers matching those used elsewhere in the Haymarket area, ornamental fencing, a water tower reminiscent of the railroad era, a small playground, new site furnishings, native landscaping, signage, and coordination of the brick train mural with Jay Tschetter.

View Other ESA Projects

Hospitality

Community

Adaptive Reuse